Integrale massage

Jouw lichaam vertelt, mijn handen luisteren!

Hoe werkt Integrale Massage ?
integrale massage is een diepgaande massage die als doel heeft de balans en gezondheid van je lichaam te stimuleren. Hierdoor kan integrale massage voor vrijwel alle vormen van spanningen en klachten worden toegepast.

Dus ook voor klachten die al zeer langdurig aanwezig of chronisch zijn! 

Doordat tijdens integrale massage heel bewust contact met het lichaam wordt gemaakt, kan integrale massage je ook veel inzicht geven.Integraal Holistische massage is afkomstig vanuit het Grieks en houdt in dat alles met elkaar verbonden is, alles vormt een geheel en er staat bij het holistische dan ook niks los op zichzelf. Als wij uit balans zijn stroomt ons energie niet meer en ontstaan er blokkades in ons lichaam die voor veel spanningen zorgen. Ons lichaam laat in feite zien hoe we er voor staan en waar we aandacht aan mogen besteden

Bij de Integrale massage wordt er gebruikt gemaakt van alle 4 aspecten zoals fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Bij integrale massage worden 5 verschillende massagevormen toegepast:

1. Klassieke massage: Klassieke massage bestaat uit ontspannende druk, pers- en strijk-technieken die spieren en weefsels openen en de balans en vitaliteit in het lichaam als geheel herstellen. 

2. Diepe bindweefselmassage: Diepe bindweefsel massage helpt diepe (en vaak oude) en hardnekkige/chronische spanningen los te laten, waarmee stap voor stap naar de kern van de klacht wordt toegewerkt.

3. Energetische massage: Laat de subtiele energie├źn in het lichaam weer stromen wat een zeer stabiliserende uitwerking op de balans en stabiliteit van het lichaam heeft. 

4. Strekkingen: Strekkingen helpen verkrampte spieren en gewrichten weer soepel en vitaal te worden.

5. Pulsaties: Deze worden in combinatie met strekkingen toegepast; dit draagt eraan bij dat spanningen gemakkelijker kunnen worden losgelaten.

Bij welke klachten helpt integrale massage

Inzichten in de achtergronden (oorzaken) van spanningen of klachten.
Afname van spanningen of stress, ook mentaal of emotionele.
Blokkades in de doorstroming van energie (vermoeidheid)
Chronische spanningen of pijn.
Rug-, nek- of schouderklachten.

Integrale massage is geen alternatieve geneeswijze. ik genees namelijk niet maar stimuleert het lichaam zich zelf te genezen. Integrale massage kan ook toegepast worden bij kinderen.