Regressietherapie

Hoe werkt  Regressietherapie

Regressietherapie is een therapie waarmee je jouw huidige problemen met mijn hulp oplost door herbeleving van traumatische ervaringen uit het verleden. Het woord ‘regressie’ betekent letterlijk teruggaan

De traumatische ervaringen kunnen opgedaan zijn in je jeugd, maar ook in een vorig leven. In het laatste geval spreken we dan van reïncarnatietherapie. Omdat het trauma vroeger niet goed is verwerkt, blijft het onbewust energie en aandacht vragen, wat meestal tot uiting komt in onverklaarbare psychische en/of fysieke problemen. Door de herbeleving word je je bewust van het onbewuste en daardoor kun je alsnog jouw trauma verwerken, zodat je je weer kunt focussen op het hier en nu. De onverklaarbare problemen zijn dan vaak sterk verminderd of zelfs helemaal opgelost. 
In het algemeen worden mensen, die deze therapie volgen, meer bewust, blijer en vitaler.

Regressietherapie is een zeer effectieve diepgaande psychotherapie. Centraal staat het ‘bevrijdend’ her–beleven. Het her–beleven onder mijn begeleiding levert begrip en inzicht op en daardoor kun je oude ‘ladingen’ en storende gedachten eindelijk loslaten. Na het opsporen en herbeleven van de onverwerkte ervaringen ontladen de emoties zich en ervaar je wat de samenhang is tussen jouw ervaringen van toen en jouw klachten van nu. 

Bij welke klachten helpt  Regressietherapie

Regressietherapie helpt bij beperkte mobiliteit, pijn of stijfheid in rug, nek, hoofd, schouders, benen, heupen of last met het spijsverteringsstelsel, hoofdpijn, migraine, menstruatieproblemen, eczeem, astma, slaapstoornissen, depressies, oververmoeidheid, kramp, duizeligheid, RSI, concentratieproblemen en brandend maagzuur. Regressie therapie is geen alternatieve geneeswijze. Ik genees namelijk niet, maar stimuleert het lichaam zich zelf te genezen. Regressie therapie kan ook toegepast worden bij kinderen.