Toeval

Bestaat toeval nu of niet?
Toeval… Een reeks gebeurtenissen die leiden tot een bepaalde uitkomst, die lijken zonder enige logica of reden tot stand te komen.
Maar als we nu diezelfde gebeurtenissen, exact dezelfde gegevens gebruiken voor die gebeurtenis, dan zal er steeds hetzelfde resultaat uitkomen. 
Dus als ik een bal gooi en die komt op een bepaalde plek neer en tot stilstand en ik zou dat een 2e keer doen(als dat zou kunnen) op exact dezelfde manier, zelfde kracht, zelfde richting, zelfde wind, alles hetzelfde dan zou die op exact dezelfde plek terecht komen.

Toeval wordt ook wel synchroniciteit genoemd. (wetenschapper Carl Jung) Hij kwam tot de conclusie dat er in het universum een kracht, een geordend principe werkzaam is die ons naar een bepaalde bestemming leidt. Sommigen noemen dit God anderen universum of de bron.
Synchrone gebeurtenissen beginnen vaak met een intuïtief gevoel. Je geeft er gehoor aan of niet. Soms volgen gebeurtenissen elkaar op. Omdat je er geen gehoor aan geeft dient het zich steeds weer aan misschien op een (iets) andere manier. Om je iets duidelijk te maken…
Soms gebeuren er zulke speciale dingen(keer op keer) dat je zegt “hoe is dat nu mogelijk” of “bizar” dat dit gebeurt. Zo probeert het universum je aandacht te trekken… Als het (voor jou) bijzonder genoeg is, ga je het op een gegeven moment “zien” of “inzien” of herinneren wat het universum jou of jullie te vertellen heeft;-)
Toevallig? Toeval bestaat niet…
Iets “valt je toe”, het was dus al voorbestemd…

Health4Living
Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *